نکات مفید مهاجرتی در مورد همه برنامه های ویزاهای کوتاه مدت یا اقامت دایم کانادا
نکته ای مفید برای متقاضیان مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دایم:
همان گونه که اطلاع دارید همه ما امروزه از شبکه های اجتماعی استفاده گسترده ای می کنیم و تقریبا همگی ما در انواع شبکه های اجتماعی پروفایل داریم و مطالب و عکس های مختلفی رو به اشتراک می گذاریم. توصیه من به همه متقاضیان مهاجرت اینست که حتما در حین فرآیند اقدام برای مهاجرت و ارسال اپلیکیشن، پروفایل های خود در شبکه های اجتماعی را نیز متناسب با آن آپدیت کنید. یکی از مهمترین مثال ها از شبکه های اجتماعی لینکداین LinkedIn هست. به عنوان مثال شما اگر برای برنامه نیروی متخصص استان ساسکاچوان اقدام می کنید، حتما شغل خود را در پروفایل لینکداین متناسب با ناک NOC انتخابی خود تنظیم کنید تا شک و شبهه ای برای آفیسر پرونده بوجود نیاید.
دوستان می تونم با اطمینان خدمتتون بگم که احتمال اینکه آفیسرهای اداره مهاجرت پروفایل های شما در شبکه های مختلف اجتماعی را چک کنند بسیار زیاد است و شما با آپدیت کردن پروفایل خود در هنگام ارسال اپلیکیشن، خیال خود را از بابت احتمال چک شدن پروفایل بوسیله مامورین اداره مهاجرت آسوده خواهید کرد. بنابراین همواره از صحت اطلاعات خود در پروفایلتون اطمینان حاصل کنید و یا پروفایل های قدیمی و بدون استفاده خود را پاک کنید.
نکته ای در مورد برنامه های مختلف مهاجرتی کانادا:
اولین موضوعی که بایستی به آن اشاره کنم اینست که به طور کلی مهاجرت امری دشوار است و فردی که درصدد مهاجرت است بایستی خود را آماده موارد غیر معمول و مشکلات پیش بینی نشده کند و تصمیم وی قطعی بوده و مصمم به انجام آن و رسیدن به هدفش باشد. در غیر اینصورت میتوان گفت که مهاجرت برای وی به امری ناممکن تبدیل می شود.
دوستان مهاجرت به کشورهایی مانند کانادا و سایر کشورهای مهاجرپذیر نیازمند برآورده کردن پیش شرط های زیادی دارد. یکی از آن ها نمره زبان و به طور کلی سطح زبان است. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که من با اطمینان میتونم بگم اگر متقاضی قادر به برآورده کردن این موضوع و دریافت نمره زبان (آیلتس جنرال) مطلوب نباشد، بایستی فکر مهاجرت به کشورهایی مانند کانادا و استرالیا را از ذهن خود دور کند. این کشورها نیازمند افراد جوان، با تحصیلات دانشگاهی و دارای سطح زبان متوسط به بالا هستند و این موضوع را در سیاست ها و قوانین مهاجرتی خود کاملا نشان داده اند. اگر متقاضی شرایط فوق را نداشته باشد بایستی سابقه مدیریت و سرمایه زیاد داشته باشد تا بتواند از طریق روش های کارآفرینی و سرمایهگذاری اقدام و به کانادا مهاجرت کند. متاسفانه برخی متقاضیان از این موضوع مطلع نبوده و بدون آماده سازی و برآورده ساختن پیش شرط ها تصمیم به مهاجرت گرفته و به دنبال راهی برای مهاجرت به کشورهایی مانند کانادا می گردند. من شرایط همه دوستان و متقاضیان را درک می کنم ولی باید بگم اگر این پیش شرط ها را نداشته باشند به هیچ عنوان نمی توانند به کانادا و یا سایر کشورهای مهاجرپذیر فکر کنند.
مورد دیگری که می خواستم برای شما به اشتراک بگذارم اینست که من اطمینان دارم بسیاری از دوستان در حال آماده سازی برای امتحان زبان و به طور کلی بالا بردن سطح زبان هستند و سابقه کار کافی را برای مهاجرت دارند. من از این دوستان دعوت می کنم که حتما شرایط خود را از طریق لینک زیر برای ما ارسال کنند و منتظر بمانند تا ما شرایط آن ها را بررسی کنیم. با این کار ما می توانیم بسیار دقیقتر شرایط متقاضیان را بررسی کنیم و بهترین پیشنهاد را ارایه دهیم.
معرفی چندین روش مهاجرتی پرطرفدار:
با توجه به سوالات بسیار زیاد دوستان در مورد روش های مهاجرتی من در این مطلب به معرفی چندین روش مهاجرتی معروف و پر طرفدار کانادا می پردازم.
- روش نیروی متخصص فدرال، اکسپرس اینتری (Federal Skilled Worker (Express Entry
- روش نیروی متخصص استان ساسکاچوان، اکسپرس اینتری International Skilled Worker, Saskatchewan Express Entry
- روش نیروی متخصص استان ساسکاچوان، مشاغل مورد نیاز International Skilled Worker, Occupation in Demand
- روش نیروی متخصص استان انتاریو، اکسپرس اینتری Ontario Human Capital Priority, Express Entry
- روش نیروی متخصص انتاریو مخصوص افراد با دانش زبان فرانسه، اکسپرس اینتری Ontario French-Speaking Skilled Worker, Express Entry
- روش خود اشتغالی فدرال Federal Self-Employed
- روش کارآفرینی استان منیتوبا Manitoba Business Investors
- روش کارآفرینی پرینس ادوارد Prince Edward Island Entrepreneurship
- روش سرمایه گذاری استان کبک Quebec Investor Program
- روش PEQ مخصوص فارغ التحصیلان از کالج ها و دانشگاه های این استان
- سایر روش های استانی مانند فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان های آلبرتا، بریتیش کلمبیا، نیوفانلند، نوااسکوشیا
- روش نیروی متخصص استان نوااسکوشیا، اکسپرس اینتری International Skilled Worker, Nova Scotia Express Entry
لازم به توضیح است که در برنامه هایی که عبارت express entry اشاره شده است ابتدا متقاضی بایستی در سیستم اکسپرس اینتری پروفایل داشته باشد و سپس برای آن روش مورد نظر اقدام کند.
یک تعریف مهم:
فرزند وابسته Dependent Child کیست؟
هر فرزندی که به والدین خود از لحاظ مالی و عاطفی وابسته است و شرایط زیر را دارد، فرزند وابسته گفته می شود:
- زیر 22 سال داشته باشد و ازدواج نکرده باشد یا پارتنر نداشته باشد.
- 22 سال یا بالاتر داشته باشد و از قبل از 22 سالگی به دلیل شرایط خاص جسمی یا روحی، به والدین وابستگی اساسی داشته است.
آشنایی با برخی اصطلاحات مهاجرتی و اصطلاحات عمومی در کانادا:
دوستان در کشورهایی مانند کانادا تقریبا هر چیزی و اصطلاحی با علایم اختصاری Acronym شناخته می شود. اصطلاحات مربوط به اداره مهاجرت نیز ازین قاعده مستثنی نیست. در زیر به معرفی برخی از این اصطلاحات مهم خواهیم پرداخت:
- CIC= Citizenship and Immigration Canada اداره مهاجرت کانادا
- FSW= Federal Skilled Worker نیروی متخصص فدرال
- EE= Express Entry برنامه ورود سریع
- CEC= Canadian Experience Class روش تجربه کانادایی
- PR Card= Permanent resident card کارت اقامت دایم
- AOR= Acknowledgement of receipt
- CAIPS= Computer-Assisted Immigration Processing System
- CBSA= Canada Border Services Agency
- CLB= Canadian Language Benchmark
- CCLB= Centre for Canadian Language Benchmarks
- ESL= English as a Second Language
- IRB= Immigration and Refugee Board
- PA= Principal Applicant متقاضی اصلی
- CSQ= Certificate du Selection du Quebec
- COPR= Confirmation of Permanent Resident Form
- CELPIP= Canadian English Language Proficiency Index Program
- SIN= Social Insurance Number
- PPR= Passport Request
- RPRF= Right of Permanent Resident Fee
- TRV= Temporary Resident Visa
- AEO= Arranged Employment Offer
- CIO= Centralized Intake Office
- PNP= Provincial Nominee Program
- SINP= Saskatchewan Immigration Nominee Program
- OINP= Ontario Immigration Nominee Program
آیا با پایان تاریخ انقضای کارت اقامت دایم، شخص وضعیت اقامت دایم خود را از دست می دهد؟
پاسخ به سوال بالا خیر است.
مقیم دایم (Permanent Resident) به شخصی گفته می شود که با مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های مهاجرتی اقامت دایم، موفق به کسب عنوان اقامت دایم می شود و پس از ورود به کانادا بایستی برای دریافت کارت اقامت دایم اقدام کند. افرادی که در کانادا اقامت دایم PR دارند تمامی حق و حقوق شهروندان Citizen کانادا را به جز حق رای دادن و دریافت سمت های شغلی که رده های بسیار بالای امنیتی را می طلبد را خواهند داشت.
می توان گفت که اقامت دایم تقریبا یک عنوان و وضعیت اقامتی گذرا برای اکثر افراد است و معمولا به شهروندی ختم می شود. در واقع شخصی که اقامت دایم کانادا را دارد بایستی شرط اقامتی را رعایت کند در غیر اینصورت ممکن است اقامت دایم خود را از دست بدهد.
بر اساس قوانین حاضر شرط اقامت افرادی که اقامت دایم کانادا را دارند ۷۳۰ روز (یا ۲ سال) در بازه ۵ ساله است. یعنی فرد بایستی در هر ۵ سال ۷۳۰ روز را در خاک کانادا زندگی کرده باشد.
کارت اقامت دایم یک کارت ۵ ساله هست که در ابتدای ورود فرد مهاجر به کانادا برای وی و خانواده وی صادر می شود. بنابراین اگر فرد شرط اقامت را رعایت کرده باشد، پس از منقضی شدن کارت اقامت دایم، این عنوان را از دست نخواهد داد و به عنوان مقیم دایم کانادا می تواند در این کشور زندگی کند.
شرایطی که ممکن است شخص اقامت دایم خود را از دست بدهد شامل:
- رعایت نکردن شرط اقامت ۷۳۰ روزه
- باطل کردن عنوان اقامت دایم به صورت داوطلبانه و بوسیله خود فرد
- ارتکاب به جرایم سنگین که منجر به حکم اخراج از کشور شود
- و اینکه فرد بتواند عنوان شهروندی را کسب کند.
در شرایط زیر مدت زمانی که فرد مقیم دایم کانادا در خارج از کانادا حضور دارد معادل مدت زمان اقامت در خاک کانادا حساب می شود:
1- شخص مقیم دایم، همسر و یا فرزند شخصی است که شهروندی کانادا را دارد و شهروند کانادا را در سفر همراهی می کند.
2- شخص به عنوان کارمند شرکتی کانادایی و برای مدت زمانی مشخص به ماموریت فرستاده شود و شخص در طول ماموریت به صورت تمام وقت برای شرکت کانادایی خود کار کرده باشد و پس از اتمام ماموریت نیز مجددا به کانادا بازگشته و در شرکت کانادایی خود فعالیت کاری خود را ادامه دهد.
3- فرد مقیم دایم، همسر یا فرزند شخصی هست که مقیم دایم کاناداست و به دلایل کاری که در بخش قبل توضیح داده شد در حال همراهی شخص در ماموریت کاری می باشد.
در هنگام ورود به کانادا چه مدارکی را بایستی همراه خود داشته باشیم؟
مدارک مهمی را که یک فرد یا خانواده بایستی در هنگام ورود به کانادا همراه داشته باشد شامل:
- اصل شناسنامه تمامی افراد خانواده
- پاسپورت تمامی اعضای خانواده
- کارت ملی تمامی اعضای خانواده
- مدارک و فرم های مهاجرت، مانند فرم های لندینگ
- سند ازدواج، طلاق، فوت نامه در صورت وجود
- گواهینامه تمامی افراد بعلاوه نامه سابقه رانندگی در ایران
- تمامی مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
- تمامی مدارک پزشکی و دندانپزشکی موجود مانند عکس های رادیولوژی، عمل های جراحی…
- مدارک مربوط به سوابق واکسیناسیون تمامی اعضای خانواده
- در صورت امکان توصیه نامه از کارفرمای قبلی در ایران مبنی بر رضایت شغلی
پیشنهاد می شود حتما قبل از خروج از کشور و در روزهای آخر گواهی عدم سوپیشینه برای افراد بالای ۱۸ سال خانواده دریافت شود. برخی از سازمان های موجود در کانادا ممکن است از شما گواهی عدم سوپیشینه ایران را طلب کنند. به دلیل اینکه تمامی موارد کنسولی در کانادا از طریق دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن آمریکا انجام می گردد، دریافت برخی مدارک مانند گواهی عدم سوپیشینه ممکن است تا ۶ ماه زمان ببرد.
بدیهی هست که تمامی مدارک فوق بایستی رسما به انگلیسی ترجمه شده باشند ولی پیشنهاد می شود ترجمه رسمی مدارک در کانادا صورت پذیرد زیرا برخی سازمان ها مانند پلیس، ترجمه گواهینامه ایران را در بسیاری موارد قبول نداشته و از شما درخواست خواهد کرد که گواهینامه خود را در کانادا ترجمه کنید.
شناخت کانادا و آگاهی از اقدامات قبل و بعد از مهاجرت:
دوستان عزیز همانگونه که مهاجرت برای بسیاری از افراد به واقعیت پیوسته است، برای شما که قصد مهاجرت دارید هم روزی به واقعیت خواهد پیوست و شما خود را در هواپیما می یابید که بر فراز آسمان ها به سمت کشور مقصد خود (مثلا کانادا) در حال پرواز است. بنابراین نگرانی های قبل از مهاجرت فقط ذره ای از نگرانی ها و اتفاقاتی خواهد بود که در پروسه مهاجرت برای شما پیش خواهد آمد. اگر خود را برای این شرایط آماده کرده باشید خواهید توانست پس از مدت کوتاهی با مهاجرت و مشکلاتش کنار بیایید و زندگی هدف مند و دوباره خود را در کانادا شروع کنید. ولی متاسفانه اگر اطلاعات و آگاهی های لازم را کسب نکرده باشید، از لحظه ورود به کانادا مشکلات شما شروع خواهد شد و بایستی با این معضلات و مشکلات دست و پنجه نرم کنید. این مشکلات شامل:
- عدم دانستن زبان انگلیسی یا فرانسه
- عدم آگاهی کافی در مورد اقدامات اولیه هنگام ورود
- عدم توجه به مواردی که ممکن است در آینده برای شما دردسر آفرین باشد
- عدم موفقیت در یافتن کار
- تحمل هزینه های بسیار به دلار کانادا که ناشی از عدم آگاهی بر شما تحمیل شده اند
- عدم شناخت جامعه و فرهنگ و قوانین موجود در کانادا که ممکن است مشکلات قانونی بسیاری را برای شما بوجود آورد
- عدم شناخت و درک مفهوم چند فرهنگی و احترام به عقاید و نظرات دیگران
- عدم آگاهی از آب و هوای شهر و استانی که به آن وارد شده اید
- و بسیاری مشکلات دیگر که می توان با آگاهی از اصول و اقدامات اولیه قبل و بعد از ورود به کانادا از بسیاری از آن ها جلوگیری کرد
دوستان مسلما اگر شما با حداکثر اطلاعات و دانش زبان انگلیسی یا فرانسه و آمادگی کامل نیز به کانادا مهاجرت کنید، باز هم این بدان معنی نیست که مشکلات اولیه را نخواهید داشت. ولی سهم عمده ای از آن مشکلات را با موفقیت پشت سر خواهید گذاشت.
برخی مزایای داشتن اقامت دایم کانادا:
1- زندگی در کانادا به طور نامحدود
2- امکان دریافت بیمه همگانی رایگان برای خود و خانواده
3- امکان دریافت وام و بورس برای ادامه تحصیل
4- امکان اخذ پذیرش بسیار آسان از دانشگاهها و یا کالج های کانادا
5- تحصیل رایگان فرزندان در مدارس کانادا
6- امکان دریافت شهروندی و تابعیت کانادا پس از سپری کردن ۳ سال در خاک کانادا در یک بازه ۵ ساله
7- امکان یافتن کار در هر زمینه و حوزه به طور نامحدود
8- امکان اسپانسر شدن و آوردن پدر و مادر و همسر و فرزندان زیر ۲۲ سال (در صورت مجرد بودن فرد مقیم دایم) به کانادا
9- امکان راه اندازی بیزنس شخصی به طور نامحدود
10- امکان خرید و فروش ملک به صورت نامحدود و همچنین امکان دریافت وام مسکن با بهره های بسیار پایین
11- امکان سرمایه گذاری در بسیاری پروژه ها و موسسات مالی و بانک ها به صورت نامحدود
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا، روش های مهاجرت دایمی و دریافت اقامت دایم کانادا را با روش های مهاجرت موقت به کانادا مانند ویزاهای توریستی ۵ ساله و ویزاهای دانشجویی اشتباه گرفته و متاسفانه روش مهاجرتی مناسب خود را نیز اشتباه انتخاب می کنند. بنابراین به دوستان عزیز و متقاضیان مهاجرت به کانادا پیشنهاد می کنم ابتدا کلیه روش های مهاجرتی به کانادا را بررسی کرده و سپس بهترین روش متناسب با پیشینه کاری، تحصیلی، سطح زبان و سن خود را انتخاب نمایید.
لزوم بردباری در فرآیند مهاجرت:
بدون شک مهاجرت دارای پیچیدگی های و سختی های بسیاریست و افرادی که قصد مهاجرت دارند حتما بایستی بردباری زیادی رو داشته باشند و با سختی های مسیر مهاجرت کنار آمده و با امیدواری کامل پیش روند.
موردی که مدتیست از زبان بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا شنیده می شود اینست که تمامی متقاضیان قصد دارند هر چه سریعتر با ویزاهای موقت (مانند توریستی و دانشجویی) به کانادا آمده و سپس در مورد اقامت دایم خود تصمیم گیرند. باید گفت که اگر متقاضی، واجد شرایط یکی از روش های مهاجرتی کانادا که به اقامت دایم ختم می شود باشد پیشنهاد می شود حتما پرونده مهاجرتی خود را در آن روش به جریان انداخته و بردباری کند تا روند و فرآیند مهاجرت به اتمام رسیده و ویزای اقامت دایم را دریافت کند. دوستان باور بفرمایید که اگر شما سریعتر بتوانید با ویزاهای موقت به کانادا بیایید به راحتی نمی توانید به ویزای اقامت دایم دست یابید. به عنوان مثال افرادی که با ویزای توریستی به کانادا سفر می کنند بایستی قصد سفرشان فقط بازدید از جاذبه های توریستی کانادا و یا دیدار بستگان باشد و ایشان نمی توانند کار کنند و یا در دوره های بیش از ۶ ماه تحصیل کنند.
در مورد دریافت پذیرش دانشگاهی و کالج و ویزاهای دانشجویی هم بایستی به این موضوع اشاره کنم که افرادی که با ویزاهای تحصیلی به کانادا سفر می کنند در کنار فراهم آوردن فرصتی مناسب برای ادامه تحصیل و رشد آکادمیک و مزایایی که به دست می آورند، بایستی هزینه ها و سختی هایی را هم متحمل شوند که از میان آن ها می توان به:
- هزینه های زیاد تحصیل در کانادا (تقریبا سالی بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار کانادا)
- عدم امکان کار به صورت تمام وقت
- عدم امکان داشتن بیمه درمانی همگانی
اشاره کرد.
همچنین افرادی که با ویزای دانشجویی به کانادا وارد می شوند پس از اتمام دوران تحصیل خود بایستی مجددا راه دشوار اقدام برای یکی از روش های مهاجرتی کانادا که به اقامت دایم ختم می شوند را طی کنند، گرچه که تعداد این روش ها برای دانشجویانی که در کانادا تحصیل کرده اند بسیار زیاد می باشد.
با چه میزان سرمایه می توان مهاجرت کرد؟
یکی از سوال هایی که ممکن است همیشه در ذهن متقاضیان مهاجرت وجود داشته باشد اینست که با چه میزان سرمایه می توان مهاجرت کرد؟
دوستان عزیز پاسخ به این سوال به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و هیچ گاه نمی توان پاسخی قطعی برای این سوال در نظر گرفت. هر برنامه مهاجرتی برای خود هزینه هایی داشته و متقاضی بایستی از عهده این هزینه ها برآید.
مثلا در روش های تحصیلی که متقاضی در نهایت بایستی در مدرسه، کالج یا دانشگاه تحصیل کند بایستی کلیه هزینه های حداقل سال اول تحصیل و زندگی در کانادا را داشت. این مقدار سرمایه بسته به هزینه های موسسه آموزشی و سبک زندگی متقاضی خواهد داشت.
در روش های تجاری، سرمایه گذاری و خوداشتغالی طبیعتا سرمایه بیشتری لازم است تا متقاضی بتواند اثبات کند که قصد راه اندازی بیزنس را در کانادا دارد. این سرمایه بسته به نوع برنامه تجاری متفاوت است.
در برنامه های نیروی متخصص مانند اکسپرس اینتری فدرال و روش های استانی ساسکاچوان نیز متقاضی باید هزینه های پیش روی خود و همسر و فرزندان خود را به چند دسته طبقه بندی کند، هزینه های اداره مهاجرت، هزینه های مشاوره و وکالت، هزینه های ترجمه مدارک و بلیط و هزینه های چند ماه اول زندگی در کانادا.
هدف اصلی من از نگارش این مطلب آن است که فرآیند مهاجرت از ابتدا تا انتها دارای هزینه های نوشته و نانوشته بوده و واقعا نمی توان بدون سرمایه و یا با سرمایه بسیار کم اقدام به مهاجرت کرد. اینکه دقیقا چه میزان سرمایه برای مهاجرت مورد نیاز است را نمی توان دقیقا پیش بینی کرد و هر متقاضی بایستی تخمین خود از هزینه ها را با توجه به برنامه مهاجرتی، تعداد اعضای خانواده و سبک زندگی خود در نظر گیرد.
در واقع تنها روشی که در آن متقاضی می تواند با حداقل هزینه ها به کانادا موقتا مهاجرت کند روش تحصیلی با داشتن بورسیه بوده که در آن متقاضی از یکی از دانشگاه های کانادا پذیرش تحصیلی به همراه بورسیه (بیشتر بورسیه ها مخصوص دانشجویان دکتری و بعد از آن کارشناسی ارشد است) گرفته و به واسطه آن، دانشگاه یا استاد به وی هزینه های شهریه دانشگاه و بخش زیادی از هزینه های زندگی را پرداخت می کند.
نکته ای سودمند برای متقاضیان مهاجرت:
با توجه به تغییرات همیشگی قوانین مهاجرتی کشورهایی مانند کانادا پیشنهاد همیشگی ما به عزیزانی که قصد مهاجرت دارند اینست که اگر واجد شرایط یک برنامه مهاجرتی هستند حتما سریعتر اقدام کنند و پرونده خود را به جریان بیندازند.
در حال حاضر برنامه های زیر بسیار خوب بوده و متقاضیان مهاجرت بایستی آن ها را کاملا بررسی نمایند:
- برنامه های استانی ساسکاچوان زیر شاخه اکسپرس اینتری و OID
- برنامه اکسپرس اینتری فدرال
- برنامه استانی انتاریو زیر شاخه اکسپرس اینتری
- برنامه استانی نوااسکوشیا زیر شاخه اکسپرس اینتری
افرادی که سن کمی دارند و قصد دارند با ویزای تحصیلی وارد کانادا شوند و یا افرادی که جهت ادامه تحصیل قصد دارند به کانادا مهاجرت کنند نیز به چند دسته تقسیم می شوند:
- کودکان و نوجوانانی که قصد دارند جهت تحصیل از مدارس کانادا پذیرش گرفته و به همراه یکی از والدین به کانادا بیایند.
- افرادی که برای تحصیلات در کالج و دانشگاه و یا دوره های تحصیلات تکمیلی قصد دارند به کانادا بیایند.
برنامه های زیر هم برای افرادی پیشنهاد می شود که در ایران مدیر و صاحب بیزنس خود بوده و یا سابقه مدیریت در بیزنس و شرکتی را دارند و همچنین دارایی زیادی داشته و از عهده هزینه های روش های تجاری و یا راه اندازی بیزنس در کانادا برخواهند آمد:
- برنامه تجاری استان پرینس ادوارد شاخه ویزای کار و بدون نیاز به پرداخت ودیعه
- برنامه تجاری استان پرینس ادوارد شاخه مالکیت کامل بیزنس
- برنامه کارآفرینی و کشاورزی استان منیتوبا
- برنامه تجاری نیوبرانزویک
- برنامه سرمایه گذاری کبک
لازم به توضیح است که افرادی که در کانادا در حال تحصیل هستند نیز می توانند با توجه به استان محل تحصیل خود در کانادا، از مزایای برنامه های مهاجرتی مختلفی بهره مند شوند و جهت دریافت اقامت دایم از داخل خاک کانادا اقدام کنند.
یافتن کار مناسب پس از ورود به کانادا:
قطعا یافتن شغلی مناسب و متناسب با تخصص تازه مهاجر یکی از مهمترین مراحل و اهداف مهاجرت و شروعی دوباره خواهد بود. ولی بایستی گفت که بسیاری افراد در این مورد موفق نبوده و در بعضی اوقات ممکن است اینگونه تازه مهاجرین حتی به مدت چندین سال نتوانند کار متناسب با حوزه تخصص خود را بیابند و مجبور شوند با انجام کارهای جنرال و غیر مرتبط روزگار خود را بگذرانند. پارامترهای بسیاری در موفقیت تازه مهاجر جهت یافتن شغل مرتبط و با درآمدی مناسب نقش بازی می کنند و به طور کلی می توان گفت افرادی که شرایط زیر را در ابتدای ورود به کانادا دارند قادر خواهند بود در مدت زمان بسیار کوتاه تری به شغل دلخواه خود دست یابند:
1- داشتن هدف شغلی مشخص؛ با اطمینان کامل می توان گفت که داشتن هدفی مشخص در مورد شغل آینده در کانادا مهمترین فاکتور موفقیت در زمینه شغلی پس از ورود به کانادا خواهد بود. در واقع اگر تازه مهاجر قبل از ورود به کانادا نداند که در زندگی کاری خود پس از ورود به کانادا دنبال چه هدف و چه حوزه شغلی هست، پس از ورود به کانادا و با توجه به تنوع زیاد مشاغل در کانادا دچار سردرگمی شده و ممکن است چندسالی طول کشیده تا فرد مسیر کاری خود را مجددا یافته و برای موفقیت در آن تلاش کند.
2- دارا بودن کانکشن ها و ارتباطات شغلی از طریق شبکه های اجتماعی مانند LinkedIn و همچنین داشتن شبکه ای از آشناها و دوستان که در حوزه های تخصصی مرتبط با حوزه تخصص تازه مهاجر فعالیت می کنند.
3- سطح زبان انگلیسی خوب
4- دارا بودن تخصص واقعی در حوزه کاری خود؛ مثلا شخصی که در ایران در حوزه برنامه نویسی کامپیوتر فعالیت کرده ترجیحا بایستی اطلاعات و زبان های برنامه نویسی را به صورت دایمی به روز کرده و در مورد زبان های برنامه نویسی پرکاربرد در شرکت های کانادایی تحقیقات گسترده ای را انجام داده باشد.
یقینا موارد گفته شده تنها بخشی از پارامترهایی هستند که فرد تازه مهاجر برای دستیابی به موفقیت شغلی در کانادا بایستی داشته باشد.
به منظور شناخت هر چه بیشتر حوزه های شغلی مختلف در کانادا و آگاهی از این موضوع که برای ورود به هر حوزه شغلی چه پیش شرط هایی بایستی رعایت شوند، در مطالب آینده بسیاری از مشاغل و حوزه های شغلی تخصصی موجود در کانادا را بررسی خواهیم کرد تا شما عزیزان بیشتر با این مشاغل و پیش نیازهای ورود به آن ها آشنا شوید.
تفاوت روش های مهاجرتی فدرال و روش های مهاجرتی استانی:
دوستان عزیز در روش های مهاجرت فدرال کانادا مانند روش اکسپرس اینتری فدرال، متقاضی مستقیما مدارک خود را برای اداره مهاجرت ارسال و یا در پروفایل خود آپلود خواهد کرد و مستقیما از اداره مهاجرت فدرال نیز ویزای اقامت دایم را دریافت خواهد کرد.
اما در روش های مهاجرتی استانی مانند روش های استانی ساسکاچوان، انتاریو، نوااسکوشیا و ….. ابتدا متقاضی مدارک خود را برای اداره مهاجرت استان مورد نظر ارسال کرده و از اداره مهاجرت آن استان دعوتنامه استانی (Nomination) را دریافت خواهد کرد. سپس متقاضی با آن دعوتنامه می تواند از اداره مهاجرت فدرال کانادا درخواست ویزای اقامت دایم را داشته باشد. در واقع در برنامه های استانی یک مرحله (دریافت نامینیشن استانی) به مراحل درخواست ویزای اقامت دایم کانادا اضافه خواهد شد.
لزوم برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای مهاجرت:
در بحث مهاجرت، انتخاب کشور مقصد یکی از مهمترین مراحل تصمیم گیریست و برای این منظور بایستی تمامی اولویت ها و اهداف آینده خود را شناخت و طبقه بندی کرد. به عنوان مثال اگر قصد فرد و خانواده همراه وی صرفا گرفتن اقامت دایم یک کشور در کوتاه ترین زمان ممکن است، قطعا کانادا مقصدی ایده آل نخواهد بود چرا که مدت زمان بررسی مدارک در برنامه های مختلف مهاجرتی حداقل ۱ تا ۲ بوده و فرد در این زمان بایستی خود را جهت مراحل بعدی مهاجرت آماده کند. متاسفانه برخی از دوستان تصور درستی از کانادا و اداره مهاجرت این کشور نداشته و این کشور را به درستی نمی شناسند و تصور می کنند امکان این که در کمتر از ۶ ماه به کانادا آمده و اقامت دایم این کشور را بگیرند وجود دارد.
در واقع اگر اینگونه بود و امکان دریافت اقامت دایم این کشور به راحتی وجود داشت، متقاضیان بسیاری از کشورهایی مانند چین، هند و سایر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی به این کشور مهاجرت کرده و جمعیت این کشور را به ۱۰ برابر میزان کنونی افزایش می دادند.
از طرفی دیگر برخی افراد تصور دارند با دریافت یک ویزای توریستی و وارد شدن به خاک کانادا می توانند به راحتی تقاضای ماندن و مثلا پناهندگی در این کشور را داده و به راحتی هم در این کشور مانده و پناهنده شوند. در این مورد نیز بایستی گفت که اینگونه افراد درک درستی از کانادا و شرایط سختی که ممکن است بعدا با آن مواجه شوند را نداشته و متاسفانه با وجود تبلیغات بسیار زیاد در ایران در خصوص گرفتن ویزای توریستی، در دام این دسته شرکت ها و آژانس های مسافرتی خواهند افتاد.
مورد دیگری که باید در بحث مهاجرت با دقت در نظر گرفت اینست که در سال های گذشته زمان بررسی پرونده های نیروی متخصص کانادا بالای ۲ سال بوده و بسیاری از افراد حتی تا ۵ سال منتظر بررسی پرونده خود بوده و بعد نتیجه گرفته اند. اما در حال حاضر با وجود برنامه هایی مانند اکسپرس اینتری فدرال و استانی ساسکاچوان متقاضیان می توانند در مدت زمان ۱ تا ۲ سال، از پرونده مهاجرتی خود نتیجه گرفته و زودتر به اهداف بلند مدت خود برسند.
امیدوارم دوستانی که قصد دارند از روش های قانونی به کانادا مهاجرت کنند برنامه هایی مانند برنامه اکسپرس اینتری فدرال و استانی ساسکاچوان را بهتر شناخته و از قوانین موجود در آن ها آگاهی کامل پیدا کرده و بهتر بتوانند برای آینده خود و خانواده خود تصمیم گیری کنند. بایستی این نکته را یاد آور شوم که یکی از اهداف اصلی کانال من و مطالبی که هر روزه برای شما می نویسم افزایش آگاهی عزیزان و متقاضیانی است که درصدد مهاجرت به کانادا هستند و قصد دارند زندگی بهتری را برای خود و خانواده خود بسازند.
اهمیت ویزاهای قبل از ویزاهای مهاجرتی:
برای از متقاضیان مهاجرت به کانادا به دلایل مختلف قصد دارند زودتر با ویزاهای مختلف مانند ویزاهای توریستی به کانادا سفر کنند و از این کشور بازدید کنند. ماهیت این امر در ابتدا بدون مشکل به نظر می رسد، اما اگر پرونده ویزای ویزیتوری متقاضی بوسیله افراد و یا شرکت های مسافرتی ناآگاه انجام شده باشد ممکن است اطلاعاتی نادرست در فرم های مهاجرتی متقاضی برای وی وارد شده باشد.
نتیجه این کار آن خواهد بود که اگر متقاضی پس از بازدید از کانادا تصمیم بگیرد به عنوان مثال برای یکی از برنامه های اقامتی کانادا اقدام کند، بایستی اطلاعاتی که ارایه می دهد دقیقا متناسب با اطلاعاتی باشد که آن شرکت برای دریافت ویزای ویزیتوری از طرف وی به اداره مهاجرت داده است. بنابراین مثلا اگر شغل فرد در فرم های ویزای ویزیتوری گرافیست عنوان شده باشد، نمی توان در آینده و در هنگام اقدام برای برنامه های اقامتی مثلا شغل گذشته فرد را طراح داخلی عنوان کرد چون اطلاعات گذشته فرد در اداره مهاجرت کانادا موجود است.
این موضوع مخصوصا در برنامه هایی مانند اکسپرس اینتری فدرال و استانی ساسکاچوان که در آن ها سوابق کاری فرد بسیار مهم است و برای وی امتیاز به ارمغان میاورد، دارای اهمیت فراوان است.
بنابراین به افرادی که قصد دارند برای ویزای ویزیتوری کانادا اقدام کنند پیشنهاد میکنم حتما شرکت معتبری را برای پیشبرد پرونده خود انتخاب کرده و اطمینان حاصل کنند اطلاعات شغلی واقعی در فرم های ایشان درج شده است.
هزینه های نهفته در فرآیند مهاجرت:
دوستان عزیز فرآیند مهاجرت هزینه های خاص خود را دارد که بخشی ازین هزینه ها کاملا مشخص بوده و متقاضی می تواند از قبل برای آن ها برنامه ریزی و پیش بینی مالی را انجام دهد. هزینه هایی که مشخص شده هستند شامل:
- هزینه های دولتی که اداره مهاجرت فدرال کانادا برای بررسی پرونده متقاضی و همسر و فرزندان وی دریافت می کند
- هزینه های دولتی که اداره مهاجرت استان های مختلف کانادا برای بررسی پرونده متقاضی و خانواده وی دریافت می کند (مانند هزینه 300 دلاری اداره مهاجرت استان ساسکاچوان)
- و هزینه وکالت و مشاوره که متقاضی بر اساس نیاز خود بایستی به مشاور خود بپردازد.
اما برخی از هزینه ها نیز در این فرآیند نهفته هستند و در اکثر مواقع متقاضی مهاجرت این هزینه ها را پیش بینی نکرده و در روند پیشرفت پرونده به مشکل برمی خورد. نمونه هایی از این هزینه ها را در زیر جهت آگاهی دوستانی که قصد دارند پرونده مهاجرتی خود را آغاز کنند، قرار داده ام:
- هزینه هایی که سازمان های نظام مهندسی در کانادا و یا سازمان های ارزیابی کننده مدارک تحصیلی (مانند WES) از متقاضی دریافت خواهند کرد.
- هزینه های ترجمه کلیه مدارک مانند مدارک تحصیلی، کاری، مدارک شناسایی و …
- هزینه های بلیط برای متقاضی و همسر و فرزندان
- هزینه های آزمون های زبان انگلیسی یا فرانسه مورد نیاز مانند آیلتس جنرال
- هزینه های پست مدارک لازم به کانادا در صورت نیاز
- هزینه های آزادسازی مدارک تحصیلی برای متقاضیانی که در دانشگاه های سراسری تحصیل کرده و مدارک ایشان هنوز آزاد نشده اند.
- هزینه های سفر اکتشافی به کانادا برای افرادی که قصد دارند از طریق برنامه های کارآفرینی و سرمایه گذاری به کانادا مهاجرت کنند.
3 سوال مهم و پاسخ به آن ها:
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا پرسش های بسیاری در ذهن دارند که در این مطلب قصد دارم چند نمونه از آن ها را به اشتراک بگذارم:
پس از مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دایم، کانادا برای من چه شغلی را در نظر گرفته؟
– این سوال مقداری عجیب است و بایستی در پاسخ به آن گفت که متقاضی با دریافت اقامت دایم کانادا خود بایستی به جستجوی کار رفته و چرخ زندگی خود را در این کشور جدید بچرخاند و دولت کانادا هیچ گونه مسوولیتی در مقابل شغل و درآمد تازه مهاجر نخواهد داشت. البته که تسهیلات بسیار زیادی برای تازه مهاجرین چه برای تحصیل و چه برای شروع زندگی جدید در این کشور از طرف دولت کانادا در نظر گرفته شده است ولی یافتن شغل بخشی از آن نیست.
برنامه ای که من قصد دارم از طریق آن به کانادا مهاجرت کنم چه مدت طول خواهد کشید؟
– در پاسخ به این سوال باید گفت که اداره مهاجرت بر اساس داده های موجود در یک بازه زمانی اقدام به انتشار مدت زمان تقریبی بررسی پرونده می کند. این زمان صرفا یک تخمین بوده و نمی توان روی آن خیلی حساب کرد. بنابراین ممکن است پرونده یک متقاضی سریعتر از زمان تخمینی ارایه شده بوسیله اداره مهاجرت به نتیجه برسد و پرونده متقاضی دیگر دیرتر به نتیجه برسد. مثلا اداره مهاجرت کانادا اعلام کرده است که پرونده متقاضیانی که در برنامه اکسپرس اینتری فدرال دعوتنامه دریافت کرده اند در مدت زمان ۶ ماه بررسی خواهد شد و تصمیم نهایی روی پرونده اعلام می شود. اما بسیار مشاهده شده که برخی از متقاضیان کمتر از ۶ ماه و برخی از متقاضیان خیلی بیشتر از ۶ ماه در انتظار بررسی پرونده خود مانده اند. بنابراین اگر پرونده خود را در یکی از برنامه های متنوع مهاجرت به کانادا آغاز کرده اید، بایستی این مورد را در نظر داشته باشید.
چه میزان سرمایه در ابتدای ورود به کانادا لازم است و ما چه میزان پول همراه خود داشته باشیم؟
– در این مورد بایستی گفت که به طور کلی مخارج ماهیانه کاملا به سبک زندگی فرد و شهر محل زندگی فرد در کانادا بستگی دارد و نمی توان یک نسخه کلی را برای همه افراد پیچید. ممکن است ۲ نفر بتوانند در تورنتو (که در کنار ونکوور گرانترین شهر کاناداست) با حدود ۲۲۰۰ دلار ماهیانه زندگی کنند ولی ۲ نفر دیگر حتی با ۳۰۰۰ دلار نیز نتوانند زندگی خود را بچرخانند. بهترین پیشنهادی که می توان به افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند و یا پرونده مهاجرتی در جریان دارند، داد اینست که مهمترین هزینه ها یعنی هزینه های مسکن و ماشین را در شهر محل اقامت آینده خود تخمین زنند و یا از وبسایت ها و گروه هایی که قبلا در این کانال معرفی شده اند استفاده کرده تا بتوانند تقریبی از هزینه های آینده خود داشته باشند.
اهمیت نمره آیلتس جنرال در برنامه های مهاجرتی کانادا
دوستان عزیز در حال حاضر تقریبا همه روش های مهاجرت به کانادا به غیر از چندین روش، مدرک زبان انگلیسی را اجباری کرده اند. مدرک آیلتس جنرال نیز یکی از مدارک زبانیست که مورد قبول اداره مهاجرت کانادا بوده و به دلیل گستردگی موسسه های برگزاری در ایران، بیشترین محبوبیت را در میان متقاضیان دارد. من قطعا پیشنهاد میکنم متقاضیان مهاجرت به کانادا حتما این امتحان را داده و مدرک آیلتس جنرال را دریافت کنند. حتی اگر در برنامه مورد نظر متقاضی کسب مدرک آیلتس الزامی هم نباشد بهتر است متقاضی این مدرک را روی بقیه مدارک گذاشته و به اداره مهاجرت کانادا ارسال کند.
در واقع این مدرک یکی از مهمترین مدارکی هست که در پرونده متقاضی موثر خواهد بود و در روند بررسی پرونده وی مورد نظر قرار خواهد گرفت. مثلا در پرونده های متقاضیان برنامه خوداشتغالی فدرال (که قبلا راجع به آن توضیحات بسیار دادیم) وجود مدرک زبان الزامی نیست، اما اگر متقاضی بتواند این امتحان را داده و مدرک آیلتس را به همراه بقیه مدارک ارایه دهد قطعا در نگاه افیسر بررسی کننده پرونده بسیار مفید واقع خواهد شد. در واقع وجود این مدرک به اداره مهاجرت نشان می دهد که متقاضی واقعا قصد مهاجرت به کانادا را دارد و در حال آماده سازی خود است.
البته در برخی از روش های مهاجرتی مانند برنامه های اکسپرس اینتری فدرال و استانی ساسکاچوان و انتاریو کسب مدرک آیلتس جنرال بسیار مهم بوده و در واقع مهمترین و حیاتی ترین مدرک تاثیر گذار در کسب امتیازات لازم است.
بنابراین من پیشنهاد میکنم حتی افرادی که قصد دارند در چندماه و یا سال آینده در یکی از برنامه های مهاجرتی کانادا پرونده خود را آغاز کنند، حتما روی زبان انگلیسی خود کار کنند و در این امتحان شرکت کنند و مدرک آیلتس خود را بگیرند. در این کانال من تلاش خواهم کرد که کانال ها و افرادی که در زمینه آموزش آیلتس تخصص دارند را به همه شما عزیزان معرفی کنم تا متقاضیان عزیز بتوانند راحت تر منابع و مراجع مفید این آزمون را بیابند.
کدام برنامه های اقامتی کانادا در حال حاضر به مدرک زبان انگلیسی احتیاجی ندارند؟
دوستان عزیز در پاسخ به پرسش بالا بایستی گفت که در حال حاضر تعداد بسیار اندکی از روش های مهاجرتی که به اقامت دایم کانادا ختم می شوند وجود دارند که نیازی به ارایه مدرک زبان (مانند آیلتس جنرال) ندارند. از جمله این روش ها می توان به برنامه های زیر اشاره کرد:
- برنامه خوداشتغالی فدرال که مخصوص ورزشکاران حرفه ای، مربیان حرفه ای، هنرمندان حرفه ای و افرادی که در حوزه فرهنگ فعالیت دارند.
- برنامه سرمایه گذاری کبک
بنابراین در این برنامه ها متقاضی برای واجد شرایط شدن نیازی به گرفتن مدرک زبان ندارد. البته بایستی توجه داشت که به دلیل وجود رقابت بسیار زیاد اپلیکیشن های متقاضیان در این برنامه ها، شدیدا پیشنهاد می شود که متقاضیان اصلی حتما یکبار آزمون آیلتس جنرال را داده و کارنامه آن را به اپلیکیشن خود اضافه کنند.
توجه شود که این برنامه ها از جمله برنامه هاییست که به اقامت دایم کانادا ختم خواهند شد.
برای چه ویزاهایی باید به سفارت کانادا و یا دفاتر VAC جهت انگشت نگاری مراجعه کرد؟
دوستان عزیز همانگونه که اطلاع دارید متقاضی بایستی برای تقاضای یکسری از ویزاهای کانادا به سفارت و یا دفاتر VAC یا همان Visa Application Center
در کشورهای اطراف ایران مراجعه کند و در این دفاتر بیومتریک (انگشت نگاری و عکسبرداری) را انجام دهد. این ویزاها شامل:
- ویزاهای ویزیتوری و بیزنس ویزیتوری
- ویزای کار
- ویزای تحصیلی
- و ویزاهای اقامت دایم
می باشند.
لازم به توضیح است که انگشت نگاری فقط مخصوص متقاضیان ۱۴ تا ۷۹ ساله می باشد و افرادی که زیر ۱۴ سال و یا ۸۰ سال به بالا دارند نیازی به ارایه بیومتریک نخواهند داشت.
نکته بعدی و قابل توجه اینست که برای انگشت نگاری، نیازی به گرفتن وقت قبلی از سفارت و یا دفاتر VAC نخواهد بود و متقاضی می تواند بدون وقت قبلی به این مراکز مراجعه کند.
و نکته آخر اینکه محل ارایه بیومتریک در پرونده متقاضی تاثیری نخواهد گذاشت و متقاضی می تواند در هر یک از سفارت خانه های کانادا و مراکز VAC در اطراف ایران انگشت نگاری را انجام دهد.